Jan van der Nat

Jan van der Nat

11 september 1951 - 19 juli 2024

Me dunkt dat het zo wel genoeg is geweest.

Het overlijden van onze man, vader en opa overviel ons op 19 juli

Vrijdag 26 juli nemen wij afscheid van Jan
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         21 t/m 40 van 73        Volgende >
Beste Gerda, Maarten en andere familie. Gecondoleerd met het zeer plotselinge verlies van Jan. We maakten altijd wel een praatje met elkaar, het laatst nog op het jubileum feest van BS Leiden waarbij we constateerden dat we toch ruim de oudsten waren …. Hij wordt zeker gemist.
Heel veel sterkte gewenst de komende tijd, 
Op 24 juli 2024
om 16:19 getekend door:
F.l.i.p. .R.o.s.d.o.r.f.f. .&. .H.a.n.n.e.k.e. .V.r.e.e.b.u.r.g.
Dit is niet ok
Beste Gerda en familie, ik betuig hierbij mijn medeleven met het overlijden van jullie Jan. Zo plotseling is nog bijna niet te bevatten. Zoek veel troost bij elkaar. Houd elkaar vast. Haal mooie herinneringen op. Warme groet Lia 
Op 24 juli 2024
om 14:45 getekend door:
L.i.a. .C.a.s.t.e.l.e.i.n.
Dit is niet ok
Lieve Gerda en kinderen.
Het bericht over het overlijden van jouw/jullie Jan kan ik nog steeds niet bevatten. Zoveel mooie herinneringen bewaar ik aan hem. Kan haast zeggen dat hij een van de vele rode draden in mijn leven is geweest.
Dat begon al toen ik als scholier op zondagavond stukjes mocht maken voor het Haarlems Dagblad. Daarnaast genoot ik met anderen hoe Jan de heerlijke broodjes en snacks die zondagavond veroberde.
Weer later bij het Leidsch Dagblad kwam ik vooral indirect in contact met Jan. Zijn vader Nico werkte als advertentieverkoper bij het LD. Daarnaast was hij extreem supporter van UVS. Uiteraard spraken we dan ook vaak over Jan.
In die tijd kwam ik Jan vaak tegen bij Parker Leiden en leverden we beiden menig bijdrage aan de basketballmagazines van Mart Smeets/Frans van Egmond.
Bij mijn overstap naar het AD werd ik ook lid van Rijnvalken. We speelden dan vaak om 22 u nog een wedstrijdje in Delft. De conditie van Jan was toen al niet best, maar hij kon schieten als de beste. Was een genot met hem te spelen. En na afloop tracteerden we ons vaak op een balletje gehakt met pindasaus!
In die tijd werden we ook beiden voor het eerst vader (Renée en Marjolein). Kraambezoek hoorde daarbij.
Daarna viel ons contact volledig stil, behalve dat Jan naaste collega van Conny was geworden, tot haar dood in 2000. Kleine twee jaar hervonden we elkaar weer. Ik hielp Rolf Franke met de digitale communicatie met de businessclub voor het nationale basketbalteam. Prompt meldde Jan zich of ik ook weer wat stukjes wilde schrijven voor zijn magazine. Ik hoefde amper na te denken, na een leuke ontmoeting bij mij thuis. Een vergoeding was niet mogelijk, maar ik deed het voor het basketball, maar vooral voor Jan!
Vlak voor je dood hadden we nog even intensief contact over een verhaal over de arbitrage in Nederland. De NBB was daar niet blij mee, maar je stond achter de opzet en inhoud. Toen je onder druk van derden voorstelde het artikel maar niet te plaatsen, antwoordde ik dat dat niet erg vond. Had het verhaal immers vooral voor jou gemaakt! En zo had ik nog wel meer artikelen voor jou willen schrijven.
Een echte (basketball)liefhebber is ons ontvallen. Ik zal Jan missen en wens Gerda en de kinderen veel sterkte toe.
Herman Poos 
Op 24 juli 2024
om 12:10 getekend door:
h.e.r.m.a.n. .p.o.o.s.
Dit is niet ok
Wij wensen de familie van Jan heel veel sterkte. Wat een verlies voor iedereen.

Wij hebben Jan leren kennen als een enorm betrokken en vriendelijke man.

Vincent en Caroline (ouders Cyril en Célia Eck) 
Op 24 juli 2024
om 9:24 getekend door:
V.i.n.c.e.n.t. .e.n. .C.a.r.o.l.i.n.e.
Dit is niet ok
Jan,we hadden nog zoveel te bepraten.
Bedankt voor alles.

Johnny 
Op 24 juli 2024
om 9:21 getekend door:
J.o.h.n.n.y. .v.a.n. .d.e.l.f.t.
Dit is niet ok
Hallo Gerda, Maarten en andere familie,

Gecondoleerd met het overlijden van jullie man, vader en opa.

Wat een groot verlies voor jullie en iedereen die iets had met basketbal in Nederland (en zelfs daarbuiten). Er zijn maar weinig mensen die de sport zo’n warm hart toedragen. Jan was altijd aanwezig bij de club en altijd in voor in voor een praatje.

De leegte die hij achterlaat zal zijn in de basketbalwereld maar vooral in jullie familie moeilijk te vullen zijn. We wensen jullie dan ook heel veel sterkte en steun toe in deze moeilijke tijd.

Veel liefs, Ward en familie. 
Op 23 juli 2024
om 21:53 getekend door:
W.a.r.d.
Dit is niet ok
Beste Jan,
We kenden elkaar alleen via de telefoon of de app. Een paar keer heb je me benaderd voor Rebound en wat info over DB. Als ik zo lees wat jij allemaal gedaan hebt kan ik me voorstellen dat dit bij alle betrokkenen een grote leegte achterlaat.
Sterkte aan een ieder die Jan liefhad of hem kende! En dank Jan voor alles wat je voor de sport gedaan hebt. 
Op 23 juli 2024
om 21:35 getekend door:
R.o.b. .d.e. .K.e.i.j.z.e.r.
Dit is niet ok
Beste Gerda en familie, wat een grote schok zal het overlijden van Jan voor jullie geweest zijn! Gecondoleerd!

Jan was zo gepassioneerd met en betrokken bij het (Leidse) basketbal. Ik ken Jan vanaf toen wij in de 70-er jaren samen bij Bona Stars speelden en later, toen ik, in de tijd van Parker Leiden in het bestuur van BS Leiden zat en wij elkaar bij de play-offs spraken. Wij hebben zelfs met dat Bon Stars team een internationale tournee in Londen en Zuid-Engeland gemaakt. Zeg maar de ultieme promotie van Bona Stars in het buitenland, als je affiches van toen moest geloven! Natuurlijk hebben wij, naast basketbal met Jan ook veel plezier gehad! Nadat ik in 1980 uit Leiden verhuisd ben, verwaterde het contact, als spraken wij elkaar nog wel eens als ik bij ZZ Leiden kwam kijken. Enkele jaren geleden nam Jan weer contact met mij op, op zoek naar meer informatie, toen hij aan het (60-jarig) jubileumboek werkte. Toen nog even bijgepraat, maar nu is hij er niet meer. Alleen de mooie herinneringen aan hem zullen blijven. Heel veel sterkte het gemis een plek te geven en Jan voorgoed in jullie hart mee te nemen! 
Op 23 juli 2024
om 14:36 getekend door:
W.i.j.n.a.n.d. .S.e.r.d.i.j.n.
Dit is niet ok
In mijn tijd als bestuurslid bij ZZ Leiden sprak ik Jan regelmatig. Hij belde me een keer op om over zijn grote ZZ Leiden archief te babbelen. “Zorg er nou voor dat in de nieuwe hal er genoeg ruimte op kantoor is dan kunnen alle mappen bij jullie terecht”, zei hij. “Zou toch zonde zijn dat, mocht er iets gebeuren, de hele boel in de container zou verdwijnen.” We waren het erover eens dat dit hopelijk pas over jaren aan de orde zou zijn. Helaas toch eerder dan gedacht en gehoopt. Veel sterkte aan de familie , vrienden en iedereen die hem gaat missen. 
Op 23 juli 2024
om 13:33 getekend door:
N.i.e.k.
Dit is niet ok
Familie

Heel veel sterkte met dit groot verlies 
Op 23 juli 2024
om 11:02 getekend door:
R.o.n.a.l.d. .k.o.p.p.e.
Dit is niet ok
Beste familie, gecondoleerd met het overlijden van Jan. Vanaf begin jaren '70 volg ik het (Leidse) basketball vrij intensief en ik kan me geen westrijd in de 5 Mei/1574 hal, herinneren waar Jan niet bij aanwezig was. Hij was, in allerlei functies, een vaste en belangrijke waarde voor het Leidse én Nederlandse basketball. Onbegrijpelijk dat hij er nu niet meer is. Ik zal hem missen achter die tafel. Ik wens jullie heel veel sterkte bij de verwerking van dit enorme verlies. 
Op 23 juli 2024
om 10:45 getekend door:
R.o.e.l. .v.a.n. .d.e.r. .M.a.r.k.
Dit is niet ok
Ik heb Jan 3 jaar geleden leren kennen toen mijn zoon meedeed met de selectietrainingen bij BS Leiden. Vanaf het begin heb ik altijd een hele goede klik gehad en niet snel daarna had Jan mij gevraagd om trainer/coach te worden. Niet zonder mij eerst goed te begeleiden en niet in de diepte te gooien. Dat tekent Jan wel, hij had altijd oog voor de persoon. Sindsdien heb ik altijd heel veel contact met hem gehad en altijd was dat plezierig. Tuurlijk, hij kon flink mopperen, maar dat was omdat hij zich altijd 100% inzette voor de club en de spelers. Maar hij stond altijd voor je klaar als je hem nodig had.
De schok was heel groot toen het bericht kwam. Ik kan het ook moeilijk bevatten. Heel veel sterkte aan Gerda en de (klein)kinderen. 
Op 23 juli 2024
om 10:07 getekend door:
M.i.l.t.o.n. .v.a.n. .V.e.l.t.h.u.i.z.e.n.
Dit is niet ok
Ik wens de nabestaanden van Jan heel veel sterkte. Ik ben ontzettend dankbaar dat Jan mij heeft kunnen helpen met mijn problemen. Hij was voor mij altijd een behulpzame en vriendelijke man. 
Op 23 juli 2024
om 9:25 getekend door:
C.y.r.i.l. .E.c.k.
Dit is niet ok
Altijd bezig met de Peanuts, lijstjes invullen en bijhouden, ouders helpen, veel contact met mij, waar we over de Peanuts spraken, talenten, eigenschappen, trainingsmethodes, maar ook al gauw weer over alle andere basketbal zaken bij BS en ZZ.
Ik heb je leren kennen als een ERG gepassioneerde man met het hart altijd op de goede plaats. Ik ga je gesprekken en discussies heel erg missen. Heb heel veel van je geleerd!!
Gerda, Maarten en natuurlijk alle andere family: heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. Mijn gedachten zullen bij jullie zijn.
Ray 
Op 23 juli 2024
om 0:38 getekend door:
R.a.y. .B.e.e.r.s.
Dit is niet ok
Heel veel sterkte voor jullie. Gecondoleerd met dit grote verlies ❤️ wij herinneren ons zijn leuke en lieve toespraak tijdens de bruiloft maar al te goed.

Sterre & Koen 
Op 22 juli 2024
om 23:28 getekend door:
S.t.e.r.r.e.
Dit is niet ok
Lieve Familie,

Heel veel sterkte met het onverwachte verlies van uw man, vader, en opa.
Veel kracht toegewenst in deze verdrietige tijd.

Cor en Annelies van der Voet. 
Op 22 juli 2024
om 23:28 getekend door:
A.n.n.e.l.i.e.s. .e.n. .C.o.r. .v.a.n. .d.e.r. .V.o.e.t.
Dit is niet ok
Lieve familie,

Zo onverwacht en zo plotseling! Gecondoleerd met dit grote verlies en heel veel sterkte in deze moeilijke tijd!

Martijn en Gabriëlle 
Op 22 juli 2024
om 23:13 getekend door:
M.a.r.t.i.j.n. .e.n. .G.a.b.r.i.ë.l.l.e.
Dit is niet ok
Jan grote dank voor je inzet voor het NL basketbal het schrijven verslaan kritische noot zijn al heel ik denk dan aan het Blitz toernooi en de Haarlem Basketball Week en de afgelopen jaren ZZ Leiden en alle jaren daartussen het basketbal in NL zal nooit meer hetzelfde zijn. Fam vd Nat gecondoleerd en heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies! 
Op 22 juli 2024
om 22:52 getekend door:
M.i.c.h.e.l. .B.a.r.e.n.d.s.e.
Dit is niet ok
Kopje koffie aan de bar…praatje pot. Mopperen over de NBB en wederom stomme nieuwe regels.
Ik ga je missen Jan.
Ik wens Gerda en haar dierbaren heel veel sterkte in deze verdrietige tijd.🌻Ferencz Szitás 
Op 22 juli 2024
om 22:43 getekend door:
F.e.r.e.n.c.z. .S.z.i.t.á.s.
Dit is niet ok
Beste Gerda, Renee en Danny, Maarten, Layla en Lars e.a familie.
Mede namens Gina allen gecondoleerd met het overlijden van Jan van de Nat.
Wij wensen jullie heel veel kracht om dit plotselinge overlijden te dragen en te verwerken.
Ook wensen wij jullie veel sterkte komende vrijdag bij de plechtigheid voor Jan.
In gedachten bij jullie, Ron en Gina van Neck (schoonouders van Maarten). 
Op 22 juli 2024
om 22:38 getekend door:
R.o.n. .e.n. .G.i.n.a. .v.a.n. .N.e.c.k.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3 4       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Maarten van der Nat
op 21 juli 2024
en blijft zichtbaar tot:
21 september 2024
Contact met beheerder >
Contact met Maarten van der Nat:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Jan van der Nat

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto